5 modnih pravila koja svaka žena mora da prekrši ovog leta!

Modna pravila su tu da bi se kršila. Nemoj dozvoliti čudnoj modnoj industiji da vlada tvojim  stilom, jer odeća nikako ne može da predstavlja tvoje godine, a ni tvoju ličnost.

Ako si ikada tražila modne savete na Internetu, verovatno si naišla na bar nekoliko pravila za koje misliš da treba da ih se strogo pridržavaš. Zapravo, niko ne zna odakle su ta pravila došla, ili ko ih je smislio, ali svi znaju da ih treba pratiti. Svake sezone moda donosi nova pravila. Ono što je trend, obavezno je u ormaru, a sve što je out, skloniti što je moguće dalje iz vidokruga. Možda modni stručnjaci kažu tako, ali odvaži se i pregazi barem jedno modno pravilo.

Ova pravila  često mogu ugušiti i svaki osećaj ličnog stila. Najveće modno pravilo bi trebalo da glasi “uvek nosi ono što ti se sviđa i u čemu se osećaš dobro”. Čak i stilisti, koji zarađuju time što savetuju ljude šta da nose, ne vole pravila unutar modne industrije.

Nekoliko stilista je posavetovalo ljubitelje mode u koje mitove ne treba da veruju, a njihovi saveti mogu pomoći da izgledaš kreativnije i bolje. Ovo su njihovi saveti:

1. Trenerke, šortsevi, opuštene košulje su samo za kuću

Trenerka je oduvek smatrana za komad odeće koji se može nositi samo u udobnosti svog doma. Ali, ako nas je moda poslednjih godina nešto naučila, to je da trend negodovanja ne postoji. Drugim rečima, trenerke apsolutno mogu biti stajliš “outfit”.

devojka u trenerkama sa štiklama
Trenerke uz štikle – hrabro i stilizovano

– Ne znam da li treba da se zahvalimo Virdžil Abloh ili (ko god da je) Lululemon, ali sam toliko zahvalna što se udobnost i stil mogu kombinovati na savremen način. Trenerke su odlične! A tu spadaju i sve kežual stvari, poput šotseva i širokih košulja. – kaže stilista sa sedištem u Los Anđelesu, Kimi Erin Kertis.

2. Kožne stvari ne treba nositi u proleće ili leto 

Koža je teži materijal od pamuka na primer i mnogi smatraju da treba da se izbegava tokom toplih meseci. Pogrešno je misliti da je nošenje određenih materijala bazirano na sezoni.

devojke u kožnim šortsevima
Kožne stvari se nose i u proleće i leto

– Ako je to istina, zašto se onda prave kožni šortsevi, kožne bluze i kaširane kožne jakne? Posebno u vremenu kada moda dozvoljava skoro sve, zašto ne obući omiljenu bajkersku jaknu preko haljine? – kaže modni dizajner i dizajner kostima, Tifani Hasburn.

3. Srebro i zlato se ne nose zajedno 

Mešanje metala je nešto što do sad nije bilo preporučljivo, ali dva stilista su se složila da je to mit kome se treba dobro nasmejati.

– Ovo je jedan od mojih omiljenih mitova sa kojim se ne slažem. Stalno nosim srebro i zlato zajedno. – kaže Tifani Hasburn.

Žene sa srebrnim i zlatnim nakitom
Srebro i zlato se nose zajedno

– Ovo se ne odnosi samo na srebro i zlato. Mešajte sve metale! Roze, žuto i belo zlato su odlično mesto za početak, ali naravno ima prostora za dodavanje oksidnih nijansi i obojenog kamenja. – kaže Kertis.

4. Niske devojke ne treba da nose dugačke haljine

Niskim ženama se često govori da ne treba da nose dugačke haljine jer u njima izgledaju još niže. Ovo definitivno nije tačno, zapravo, dugačke haljine ponekad mogu da izduže telo.

Devojka u dugoj haljini i štiklama
Duge haljine izdužuju

– Kada konačno shvatimo da se stvari pravilno uklapaju tako što uzimamnosimo isključivo odgovarajuće veličine, opcije kombinovanja  garderobe su beskonačne. – kaže modnim stilista i kreativni direktor “Athleisure Mag”, Kimi Smit.

5. Uvek bi trebalo da se oblačimo u skladu sa godinama

Koliko puta smo čuli da neko kaže da ne može da nosi nešto jer je “previše mlad” ili “previše star” za takve stvari? Mit koji povezuje odeću sa godinama je besmislen, a svi nešto vagaju.

Žene u pantalonama i salonkama
Oblačite ono što vam pristaje

– Nemoj dozvoliti čudnoj modnoj industiji da vlada tvojim stilom, jer odeća nikako ne može da predstavlja tvoje godine. Sami sebe najbolje poznajemo, prema tome sigurno znamo i šta nam najbolje pristaje. – kaže Kertis.

Izvor: Magazin Zdravo

Najnovije

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Preporuka

Najčitanije

Galerija preko 60 najmodernijih Paž/Bob frizura za različitu kosu i oblik lica

Ova frizura je šokirala društvo još 1909. godine, kada ju je prvi put kreirao poljski frizer Antoine de Paris u Francuskoj, i od tada...

Hit boje za kosu koje ćeš obožavati ove godine

Odavno vlada mišljenje da ako žena želi da promeni imidž, treba početi od kose. Pored spektakularnih frizura koje ti mogu značajno promeniti izgled, boje...

Ideje za najlepše moderne kratke Pixie frizure

Kratke Pixie frizure su bezvremenske, klasične i vole ih  žene svih godina. Jednostavne su za održavanje, savršeni stil za žene koje su uvek u...

Ako želiš da najnovije postove dobijas na email

Prijavi se upisom email adrese