Zabavljajte se i izgubite kalorije

Svakodnevne obaveze i aktivnosti mogu nam pomoći da ubrzamo metabolizam i telo pretvorimo u pravu malu mašinu za sagorevanje neželjenih masti. Ovo su zabavni načini da utrošite kalorije.

Plešite

Vežbanje ne mora biti dosadno i monotono, pustite malu “plejlistu” od svega 4 omiljene pesme i mrdajte kukovima. 10-15 minuta plesa u kućnoj atmosferi može da sagori u proseku 100 kalorija.

Zumba je najpopularniji, zanimljiv način vežbanja uz ples. Trrening gde se prvenstveno zabavljate, a uz dobru zabavu trošite kalorije. Zumba program je stvoren kao jedinstvena kombinacija plesa i vežbanja uz latino muziku, egzotičnim plesnim ritmovima i fitnesom.

Šetnja uz šoping

Devojka sa kesama u šopinguEvo savršenog izgovora kad sledeći put krenete u kupovinu. Šetnja po buticima u trajanju od svega 40 minuta pomoćiće vam da sagorite 100 kalorija, a ne razmišljamo o njoj kao o treningu. Da li ste znali da šetanje od 10.000 koraka dnevno može pomoći u gubitku težine i poboljšanju zdravlja? To je približno 30-60 minuta hodanja. A koja to žena završava šoping za svega sat vremena?! Pa šta čekate? Ustanite i šetajte!

Radovi u bašti

Ulepšaćete vaše dvorište, a uz to ćete sagoreti kalorije. Može li bolja kombinacija? Svega 20 minuta laganog rada oko cveća i bašte pomoći će vam da izgubite 100 kalorija. Lopatice u ruke, pa u akciju!

Selidba

Sledeći put kad vas prijatelji pozovu da im pomognete u selidbi, nemojte odbiti. Ovo vam je savršena prilika da sagorite malo masti, plus pomoći ćete prijatelju. Za samo 20 minuta podizanja i prenošenja stvari gubite 100 kalorija.

Vožnja bicikla

voznja bicikla

Vožnja bicikla je odlična vežba, kada su povoljni vremenski uslovi, koja sagoreva kalorije a i ne shvatite kada je već prošlo vreme. Biciklizam ne samo da vam omogućava vežbanje, već uporedo možete istražitivati i nove predele i okruženja.

Vežbanje u vodi

Dobro koristite vreme provedeno u bazenu ili moru. Plivanje pokreće svaki mišić na telu, a može biti i veoma umirujuće.
Vežbe na bazenu kao što su vodeni aerobik i Akva Zumba mogu biti veoma zabavne, posebno uz dobro drustvo. Voda smanjuje rizik od povreda mišića i zgloba i omogućava veći spektar kretanja. Iskoristite leto, zabavite se u vodi i ujedno potrošite kalorije !

Kratke vežbe

Dinamične vežbe u intervalima su dovoljan način da sagorite maksimalan broj kalorija u minimalnom roku. Ovo su veoma intenzivne, ali kratke vežbe i vreme će proleteti.

Skokovi: 20 sekundi
Odmor: 10 sekundi
Visoko podizanje koljena: 20 sekundi
Odmor: 10 sekundi
Preskakanje konopca: 20 sekundi
Odmor: 10 sekundi
Ponovite 9 puta i izgubićete 100 kalorija.

Najnovije

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Preporuka

Najčitanije

Galerija preko 60 najmodernijih Paž/Bob frizura za različitu kosu i oblik lica

Ova frizura je šokirala društvo još 1909. godine, kada ju je prvi put kreirao poljski frizer Antoine de Paris u Francuskoj, i od tada...

Ideje za najlepše moderne kratke Pixie frizure

Kratke Pixie frizure su bezvremenske, klasične i vole ih  žene svih godina. Jednostavne su za održavanje, savršeni stil za žene koje su uvek u...

Hit boje za kosu koje ćeš obožavati ove godine

Odavno vlada mišljenje da ako žena želi da promeni imidž, treba početi od kose. Pored spektakularnih frizura koje ti mogu značajno promeniti izgled, boje...

Ako želiš da najnovije postove dobijas na email

Prijavi se upisom email adrese