Kako napraviti policu uz pomoć daske i konopca

Ako razmišljaš o tome da svoj dom ukrasiš dodatnim policama, evo još jedne ideje! Polica sa konopcima je veoma dekorativna, a možeš je napraviti samostalno. Materijal koji je potreban za njenu izradu nije skup. Ako se odlučiš za ovaj projekat možeš ga završiti tokom vikenda!

Kako bi napravili policu, trebaće nam nekoliko osnovnih stvari: drvena daska određene dužine (daska može biti drugačijih dimenzija), konopac, bušilica i dva velika šrafa u obliku kuke.

Materijal za izradu police od daske i konopca
Materijal za izradu police

[podelisliku idslike=1]

Za izradu ove police korišćen je konopac debljine 8 milimetara, a na dasci su izbušene 4 rupe čiji je prečnik 10 milimetara. Širina rupa mora da bude veća od debljine konopca. U suprotnom, mučićeš se da provučeš konopac kroz njih. Izbuši dve rupe na svakom od krajeva daske, kako je prikazano na gornjoj slici.

Tvoja daska može ostati takva kakva jeste ili je možeš i prefarbati ako želiš. Naša daska ima nekoliko slojeva bele farbe ali ti možeš koristiti i druge boje, u zavisnosti od toga kako želiš da polica izgleda.

Farbanje daske za policu
Prefarbaj policu

[podelisliku idslike=2]

Dok se farba suši izbuši dve rupe u zidu u koje ćeš zakačiti šrafove u obliku kuke. Potrebni su ti najveći šrafovi koje možeš da nađeš jer će ti šrafovi nositi težinu cele police.

Ukoliko nemaš dovoljno iskustva u ovakvim poslovima, zatraži pomoć od najboljeg prijatelja, oca ili rodjaka koji bi izbušili rupe.

Kuke u zidu na koje se kači polica
Postavi kuke u zid na koje ćeš okačiti policu

[podelisliku idslike=3]

Iseci konopac na četiri jednaka dela, pri čemu će dužina svakog njegovog „dela“ biti najmanje 1 metar. Provuci svaki od tih „delova“ kroz rupe izbušene na dasci. Od konopca napravi 4 čvora ispod površine same daske (kako je prikazano na donjoj slici). Konopac je po svojoj prirodi vrlo jak, tako da se ovi čvorovi neće odvezati, ali ti svakako probaj da sve testiraš pa povuci konopac svom snagom. Zatim zaveži suprotne krajeve dva konopca u čvor i obesi taj čvor od kanapa preko šrafova u obliku kuke, kako bi polica bila završena i okačena o zid.

Čvor na kanapu koji drži policu
Čvor koji drži policu

[podelisliku idslike=4]

Ono zbog čega je ovaj projekat lep je činjenica da lako možeš ponovo podesiti dužinu kanapa police pa joj samim tim možeš menjati namenu ili mesto u stanu.

Da to uradiš, treba samo da odvežeš a onda i ponovo zavežeš čvorove koji vise o klinovima u obliku kuke onako kako ti to odgovara.

Polica od drveta i konopca
Polica od drveta i konopca

[podelisliku idslike=5]

Najnovije

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Preporuka

Najčitanije

Galerija preko 60 najmodernijih Paž/Bob frizura za različitu kosu i oblik lica

Ova frizura je šokirala društvo još 1909. godine, kada ju je prvi put kreirao poljski frizer Antoine de Paris u Francuskoj, i od tada...

Hit boje za kosu koje ćeš obožavati ove godine

Odavno vlada mišljenje da ako žena želi da promeni imidž, treba početi od kose. Pored spektakularnih frizura koje ti mogu značajno promeniti izgled, boje...

Ideje za najlepše moderne kratke Pixie frizure

Kratke Pixie frizure su bezvremenske, klasične i vole ih  žene svih godina. Jednostavne su za održavanje, savršeni stil za žene koje su uvek u...

Ako želiš da najnovije postove dobijas na email

Prijavi se upisom email adrese