Kako rezati nokte psu (video)

Psima je potrebno redovno podrezivati nokte, osim ako dosta vremena aktivno provode napolju.

Rezanje noktiju je aktivnost koje se često plaše i psi i vlasnici. Da se odagna strah najbolje je da upitaš veterinara za savet oko pravilnih tehnika rezanja noktiju. Da odagnaš strah kućnog ljubimca, najbolje je da ga od malih nogu navikavaš na ovu aktivnost.

Vrste makaza za podrezivanje noktiju pasa

Makaze za rezanje noktiju psima

Postoji mnogo različitih tipova makaza. Kupi kvalitetne makaze koje su oštre i prilagođene veličini tvog psa. Makaze treba da budu konkavne, kako se nokti ne bi lomili prilikom sečenja. Ako nokti nisu toliko dugi ali su oštri, možeš ih jednostavno isturpijati, kako bi se skinuli oštri vrhovi.

Kako rezati nokte psu?

Najpre daj psu neku poslasticu, kako bi ceo doživljaj bio pozitivan, i ne očekuj da sve nokte možeš odjednom skratiti. Počni sa jednim noktom, nagradi psa pa nastavi dalje. Ponavljaj postupak ako je pas nervozan.

Na donjoj slici je ilustrovano kako pravilno podrezivati nokte kućnom ljubimcu, kako ne bi isekli krvni sud u noktu.

Kako rezati nokte psima

Ako slučajno isečeš nokat isuviše kratko, možeš da koristiš stipsu ili čisto parče sapuna kojim ćeš protrljati oštećeni nokat. Sapun će zapušiti krvni sud i zaustaviti krvarenje.

Ako je tvoj pas nervozan prilikom rezanja noktiju, pogledaj donji video u kome je prikazano kako ga možeš navići na ovu aktivnost.

Stari psi ili deformisani nokti

Stari psi često imaju duge i stvrdnute nokte. Nokti mogu da im budu i deformisani usled udaraca, vučenja, itd.

Nokti starih pasa

Podrezivanje nakon kupanja može da pomogne kod stvrdnutih noktiju, jer na taj način nokti omekšaju. Obrati pažnju na to da podrežeš vrhove noktiju tako da budu malo iznad poda kada pas stoji.

I zapamti da uvek nagradiš psa za strpljenje prilikom tretiranja noktiju. A ako je pas zaista strpljiv, možeš čak i da mu nalakiraš nokte!

Nalakirajte psu nokte

Izvor: napravisam.rs

Najnovije

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Preporuka

Najčitanije

Galerija preko 60 najmodernijih Paž/Bob frizura za različitu kosu i oblik lica

Ova frizura je šokirala društvo još 1909. godine, kada ju je prvi put kreirao poljski frizer Antoine de Paris u Francuskoj, i od tada...

Hit boje za kosu koje ćeš obožavati ove godine

Odavno vlada mišljenje da ako žena želi da promeni imidž, treba početi od kose. Pored spektakularnih frizura koje ti mogu značajno promeniti izgled, boje...

Ideje za najlepše moderne kratke Pixie frizure

Kratke Pixie frizure su bezvremenske, klasične i vole ih  žene svih godina. Jednostavne su za održavanje, savršeni stil za žene koje su uvek u...

Ako želiš da najnovije postove dobijas na email

Prijavi se upisom email adrese