Upakujte poklon na sasvim poseban i kreativan način

Pokloni za drage ljude su uvek prava stvar u pravo vreme. Ne mora da postoji povod da usrećimo jedni druge, posebno ukoliko se još i ptrudimo i izdvojimo originalnim idejama. Zato sam istraživala kako se poklon može upakovati na malo drugačiji način.

Činjenica da originalno pakovanje može da privuče kupca, doda vrednost proizvodu, pomogne kreiranju i promociji brenda, opšte je poznata stvar i predmet detaljnih analiza stručnjaka iz oblasti marketinga i dizajna. Nešto slično događa se i sa pakovanjem poklona koje darujemo. Kreativan omot u koji smo uložili lični trud ostavlja poseban utisak, dugo se pamti i može da od sasvim obične sitnice napravi iznenađenje u svakoj prilici. Prenosim, zato, neka od najinteresantnijih rešenja, koja mogu odmah da se primene ili da podstaknu razmišljanje i ideje za još originalnije varijante.

Kutija u belom ili neutralnom papiru, a zatim…

Bela ili druga neutralna podloga, kao, na primer, pak-papir, najbolji je način da testiramo svoju kreativnost. Sa braon natron papirom takođe se može eksperimentisati. Evo i nekih predloga.

Zalepite selotejpom za pakovanje nekoliko flomastera ili voštanih bojica jednu do druge i na belom omotu kutije ispišite poruku primaocu – „oboji me“.

Drugačije upakovani pokloni

Zamisli da je pakovanje glava i nacrtajte sami oči, usta, možda i brkove, u zavisnosti od prilike, osobe kojoj se poklon daje i poruke koja se dodatno prenosi.

Drugačije upakovani pokloni

Veoma interesantna rešenja mogu da se postignu sa različitim pantljikama preko kutije sa poklonom. Zaveži oko kutije komade raznobojne vunice, koje svi imamo negde u kući. Postavi ih veoma blizu jedan do drugog tako da izgledaju kao ukrasna traka željene širine. Ovaj način je posebno prikladan za novogodišnje i poklone u zimskom periodu. Umesto vunice u obzir mogu da dođu sve ostale trake od čipke, pliša i slične, koje se inače koriste kao aplikacije na odeći, ili njihova kombinacija.

Drugačije upakovani pokloni

Drugačije upakovani pokloni

Nabavi širu providnu selotejp traku, može da posluži i providni plastični tapet, i zalepi je na kutiju upakovanu u beli papir, preko pospi konfete različitih oblika i boja.

Drugačije upakovani pokloni

Drugačije upakovani pokloni

Svima dobro poznata veština sečenja papira, koja je zabava na najranijem uzrastu, može da posluži i za ukrašavanje poklona. Kada se papir nekoliko puta presavije, zaseče i iseče nasumice, a zatim razvije, dobijaju se interesantni efekti u obliku cveta ili pahuljice sa simetričnim otvorima. Ukoliko se napravi od papira jarkih boja, jednostavno se može postaviti preko belog omota i odozgo više puta unakrst pričvrstiti tankim kanapom.

Drugačije upakovani pokloni

Veoma dekorativno i elegantno može da izgleda beli paket, više puta obmotan taknim belim kanapom koji pridržava umetnutu zimzelenu grančicu tuje, ruzmarina, ili čega se vi dosetite.

Drugčije upakovani pokloni

Za ukrašavanje veće i dovoljno čvrste kutije sa poklonom mogu čak da posluže i lego kocke, bez obzira da li čine sadržaj paketa ili ne. Pokušajte da od njih napravite interesantnu konstrukciju i lepkom je pričvrstite za površinu.

Ukoliko se radi o poklonu malih dimenzija, dar za dete ili blisku odraslu osobu, u paketiću, može se kanapom jednostavno zavezati za leđa plišane žirafe, medvedića, slončeta ili druge igračke i tako uručiti. U obzir dolaze i druge kombinacije, pa se tako može kraj trake kojom je poklon obavijen fiksirati kod usta plišane životinje, kako bi je ona „donela“.

Obična kutija sa poklonom može se upakovati i u omot od tekstila. Na primer šarenu maramu, prikladno savijenu i zavezanu u mašnu. Japanci za ovaj način pakovanja, promovisan i kao ekološki pogodan, imaju poseban naziv – furošiki. Tradicionalno je prisutan i, slično kao origami, ima razrađena uputstva za različite finalne rezultate.

Drugačije upakovani pokloni

Drugačije upakovani pokloni

Interesantni efekti dobijaju se korišćenjem korpica od hartije, za sitne kolače, različitih veličina. Stavljene jedna u drugu, one mogu da izgledaju kao cvet, koji zatim treba pričvrstiti na kutiju. Takođe, od papira možete naoraviti buketiće i pričvrstiti ih preko poklona vrpcama.

Drugačije upakovani pokloni

Drugačije upakovani pokloni

Ukoliko ste precizni i vešti sa makazama i lepkom, od rebrastog kartona se mogu napraviti originalna pakovanja za saksiju sa cvećem, flašu pića ili sličan poklon koji je teško upakovati u kutiju.

Postoji i jedan krajnje jednostavan način. Veoma tankom linijom na jednobojnom neutralnom papiru za pakovanje iscrtajte srca, skalpelom isecite zakrivljeni oblik polovine srca, a zatim ga savijte prema spolja. Ukoliko poklon uvijete u svetlucavi papir, ili vam ga tako upakuju u prodavnici, dodajte preko i svoje pakovanje sa otvorenim srcima.

Drugačije upakovani pokloni

Drugačije upakovani pokloni

Svi navedeni predlozi jasno pokazuju da maštovitost u pakovanju nema granice. Iskoristite priliku da od čina darivanja dragoj osobi napravite izuzetan događaj.

Izvor: Magazin Zdravo

Najnovije

Preporuka

Najčitanije

Ideje za frizure: Plavi pramenovi

Mi žene, samo bi nešto da menjamo. Od garderobe do nameštaja, a ponekad bogme i posla, partnera. Srećom, najčešće pribegnemo promeni frizure i boje...

Ideje za Paž/bob frizure

Ovih dana sretoh prijateljicu koja ima predivnu paž/bob frizuru, koja me je odmah inspirisala da istražim njene verzije. Reših da podelim sa tobom svoja...

Izaberi za sebe najlepšu nijansu plave kose

S obzirom da sam u životu prošla sve faze plave kose, od prirodne do izblajhane, osećam se veoma kompetentno da pišem o njoj. Tvoja...

Ako želiš da najnovije postove dobijas na email

Prijavi se upisom email adrese