Upakujte poklon na sasvim poseban i kreativan način

Pokloni za drage ljude su uvek prava stvar u pravo vreme. Ne mora da postoji povod da usrećimo jedni druge, posebno ukoliko se još i ptrudimo i izdvojimo originalnim idejama. Zato sam istraživala kako se poklon može upakovati na malo drugačiji način.

Činjenica da originalno pakovanje može da privuče kupca, doda vrednost proizvodu, pomogne kreiranju i promociji brenda, opšte je poznata stvar i predmet detaljnih analiza stručnjaka iz oblasti marketinga i dizajna. Nešto slično događa se i sa pakovanjem poklona koje darujemo. Kreativan omot u koji smo uložili lični trud ostavlja poseban utisak, dugo se pamti i može da od sasvim obične sitnice napravi iznenađenje u svakoj prilici. Prenosim, zato, neka od najinteresantnijih rešenja, koja mogu odmah da se primene ili da podstaknu razmišljanje i ideje za još originalnije varijante.

Kutija u belom ili neutralnom papiru, a zatim…

Bela ili druga neutralna podloga, kao, na primer, pak-papir, najbolji je način da testiramo svoju kreativnost. Sa braon natron papirom takođe se može eksperimentisati. Evo i nekih predloga.

Zalepite selotejpom za pakovanje nekoliko flomastera ili voštanih bojica jednu do druge i na belom omotu kutije ispišite poruku primaocu – „oboji me“.

Kreativno upakovani pokloni

Zamisli da je pakovanje glava i nacrtajte sami oči, usta, možda i brkove, u zavisnosti od prilike, osobe kojoj se poklon daje i poruke koja se dodatno prenosi.

Novogodišnje pakovanje poklona

Veoma interesantna rešenja mogu da se postignu sa različitim pantljikama preko kutije sa poklonom. Zaveži oko kutije komade raznobojne vunice, koje svi imamo negde u kući. Postavi ih veoma blizu jedan do drugog tako da izgledaju kao ukrasna traka željene širine. Ovaj način je posebno prikladan za novogodišnje i poklone u zimskom periodu. Umesto vunice u obzir mogu da dođu sve ostale trake od čipke, pliša i slične, koje se inače koriste kao aplikacije na odeći, ili njihova kombinacija.

Poklon upakovan raznobojnim končićima od vunice

Poklon ukrašen raznobojnim trakama

Poklon ukrašen raznobojnim parirom

Nabavi širu providnu selotejp traku, može da posluži i providni plastični tapet, i zalepi je na kutiju upakovanu u beli papir, preko pospi konfete različitih oblika i boja.

Poklon ukrašen raznobojnim konfetama

Svima dobro poznata veština sečenja papira, koja je zabava na najranijem uzrastu, može da posluži i za ukrašavanje poklona. Kada se papir nekoliko puta presavije, zaseče i iseče nasumice, a zatim razvije, dobijaju se interesantni efekti u obliku cveta ili pahuljice sa simetričnim otvorima. Ukoliko se napravi od papira jarkih boja, jednostavno se može postaviti preko belog omota i odozgo više puta unakrst pričvrstiti tankim kanapom.

Poklon kreativno ukrašen sečenim paprirom

Veoma dekorativno i elegantno može da izgleda beli paket, više puta obmotan taknim belim kanapom, ukrasnim trakama, starim kanapom koji pridržava umetnutu zimzelenu grančicu tuje, ruzmarina, moža nekog pera ili čega se vi dosetite.

Poklon ukrašen perima ptica

Za ukrašavanje veće i dovoljno čvrste kutije sa poklonom mogu čak da posluže i lego kocke, bez obzira da li čine sadržaj paketa ili ne. Pokušajte da od njih napravite interesantnu konstrukciju i lepkom je pričvrstite za površinu.

Ukoliko se radi o poklonu malih dimenzija, dar za dete ili blisku odraslu osobu, u paketiću, može se kanapom jednostavno zavezati za leđa plišane žirafe, medvedića, slončeta ili druge igračke i tako uručiti. U obzir dolaze i druge kombinacije, pa se tako može kraj trake kojom je poklon obavijen fiksirati kod usta plišane životinje, kako bi je ona „donela“.

Obična kutija sa poklonom može se upakovati i u omot od tekstila. Na primer šarenu maramu, prikladno savijenu i zavezanu u mašnu. Japanci za ovaj način pakovanja, promovisan i kao ekološki pogodan, imaju poseban naziv – furošiki. Tradicionalno je prisutan i, slično kao origami, ima razrađena uputstva za različite finalne rezultate.

Poklon upakovan u tekstil

Piće kao poklon upakovano u tekstil

Interesantni efekti dobijaju se korišćenjem korpica od hartije, za sitne kolače, različitih veličina. Stavljene jedna u drugu, one mogu da izgledaju kao cvet, koji zatim treba pričvrstiti na kutiju. Takođe, od papira možete naoraviti buketiće i pričvrstiti ih preko poklona vrpcama.

Poklon ukrašen korpicama od hartije

Poklon ukrašen buketićima od papira

Ukoliko ste precizni i vešti sa makazama i lepkom, od rebrastog kartona se mogu napraviti originalna pakovanja za saksiju sa cvećem, flašu pića ili sličan poklon koji je teško upakovati u kutiju.

Postoji i jedan krajnje jednostavan način. Veoma tankom linijom na jednobojnom neutralnom papiru za pakovanje iscrtajte srca, skalpelom isecite zakrivljeni oblik polovine srca, a zatim ga savijte prema spolja. Ukoliko poklon uvijete u svetlucavi papir, ili vam ga tako upakuju u prodavnici, dodajte preko i svoje pakovanje sa otvorenim srcima.

Poklon ukrašen srcima

Poklon ukrašen cvetovima od papira

Svi navedeni predlozi jasno pokazuju da maštovitost u pakovanju nema granice. Iskoristite priliku da od čina darivanja dragoj osobi napravite izuzetan događaj.

Izvor: Magazin Zdravo

Najnovije

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Preporuka

Najčitanije

Galerija preko 60 najmodernijih Paž/Bob frizura za različitu kosu i oblik lica

Ova frizura je šokirala društvo još 1909. godine, kada ju je prvi put kreirao poljski frizer Antoine de Paris u Francuskoj, i od tada...

Ideje za najlepše moderne kratke Pixie frizure

Kratke Pixie frizure su bezvremenske, klasične i vole ih  žene svih godina. Jednostavne su za održavanje, savršeni stil za žene koje su uvek u...

Hit boje za kosu koje ćeš obožavati ove godine

Odavno vlada mišljenje da ako žena želi da promeni imidž, treba početi od kose. Pored spektakularnih frizura koje ti mogu značajno promeniti izgled, boje...

Ako želiš da najnovije postove dobijas na email

Prijavi se upisom email adrese