Moderne frizure srednje dužine za predstojeću sezonu

Kada pričamo o kosi srednje dužine može se ti se učiniti da su mogućnosti za ovu frizuru ograničene, a zapravo ima više opcija od bilo koje druge dužine! U zavisnosti od načina šišanja možeš postići različite izglede – od koketnog, smelog, pa do romantičnog.

Srednja dužina kose je izuzetno zahvalna za održavanje jer ne zahteva puno vremena prilikom sušenja i stilizovanja, a pritom od nje uvek možeš napraviti zanimljivu frizuru.

Pitaš se koji će ti stil najbolje stajati? Pogledaj naše predloge omiljenih frizura srednje dužine i odaberi onu za koju misliš da će ti najviše odgovarati.

1. Talasasta kosa srednje dužine

Talasasta kosa srednje dužine

Ova šik i glamurozna talasata frizura srednje dužine pada neposredno iznad ramena kada se uvije. Karakteristično za ovu frizuru je da kosu treba uvijati od korena ka krajevima, kako bi krajevi ne bi bili previše uvijeni. Pre uvijanja kose figarom ili peglom, obavezno naneti preparat za zaštitu kose od toplote. Tako će krajevi biti manje oštećeni. Na kraju poprskaj malo laka za kosu ako želiš i pusti da se kosa ohladi pre nego što je pročešljaš rukama ili četkom. Izuzetno jednostavna frizura, dovoljno je 5-10 minuta nakon sušenja kose fenom kako bi imala ovu modernu frizuru.

2. Ravna kosa srednje dužine sa šiškama

Kosa srednje dužine sa šiškama

Zašto su frizure sa šiškama uvek moderne? Zato što ti šiške u potpunosti mogu promeniti  izgled i dati autentičan pečat. One zaista mogu da izgledaju veoma lepo, otmeno, elegantno ali i totalno otkačeno i romantično u isto vreme! Ako voliš ravnu frizuru, isprobaj ovaj prelepi duži bob. Kratke šiške i nežno uvijeni krajevi ovu frizuru činr prefinjenom.

3. Talasasta frizura srednje dužine sa ombre pramenovima

Talasasta ombre kosa srednje dužine

Kao i prvi stil, i ovaj je talasasti – ali ovi talasi su mnogo opušteniji i ležernijeg izgleda. Ombre pramenovi dodatno ističu uvojke. Duže šiške sa strane dodaju dodatni volumen ovoj frizuri.

4. Ravna kosa srednje dužine

Ravna kosa srednje dužine

Ova ravna frizura dožine do ispod ramena sa blago uvijenim krajevima daće ti profesionalni izgled. Farbom možeš uneti promene i dati svežinu kosi i bilo da izabereš ombre, balayage ili obične pramenove, isgledaćeš mladoliko i fantastično. Ravno isfenirana kosa, sa malo opušenijim krajevima je uvek dobar izbor ukoliko ti je kosa tanka.

5. Kosa srednje dužine sa efektom morskih talasa

Blago talasasta kosa srednje dužine

Lepota ove frizure leži u činjenici da talasi u kosi ne moraju da budu savršeni… čak naprotiv, što neuredniji! Naročito je zahvalna ukoliko imaš prirodno talasastu kosu. Naprskaj kosu rastvorom morske soli dok je vlažna i izgledaće kao da si upravo došla s plaže, sa blagim prirodnim talasima.

6. Kovrdžava kosa srednje dužine sa šiškama

Kovrdžava kosa srednje dužine sa šiškama

Ko kaže da žene sa kovrdžavom kosom ne mogu da nose šiške? Kovrdžave šiške izgledaju fantastično – a mi to potvrđujemo! Najbolja stvar sa ovom frizurom jeste da je veoma jednostavna i brza za oblikovanje, a kovrdže prelepo padaju. Osim toga, pristaje većini kovrdžavih žena. Jedini uslov je da kosa mora veoma dobro da bude ošišana kako bi frizura izgledala prirodno i ležerno. Za oblikovanje treba samo par minuta: nakon pranja, nanesi malo pene u kosu, protrljaj je i osuši difuzerom ili na vazduhu.

7. Slojevita frizura srednje dužine 

Slojevita frizura srednje dužine 

Ova stepenasta frizura daje finoj kosi volumen i savršeno uokvirava lice. Prednji deo kose je malo pod uglom da bi se dodatno pojačao volumen. Može se prilagoditi gotovo svim oblicima lica, bez obzira je li ono duguljasto, okruglo ili četvrtasto. Ove frizure se lako održavaju i znatno skraćuju jutarnji boravak pred ogledalom.

8. Zavodljiva neuredna frizura srednje dužine

Zavodljiva neuredna frizura srednje dužine

Da bi ova frizura savršeno izgledala, kosa bi trebalo da bude ošišana slojevito, tačnije stepenasto sa istanjenim vrhovima. To ne mora da znači dramatične slojeve, ali konkretno ova frizura ipak zahteva više prirodnog volumena od ravno ošišane kose koja ima tendenciju da bude teža i opuštenija.

9. Stepenasta frizura srednje dužine

Slojevita frizura srednje dužine

Stepenaste frizure smatraju se apsolutnim favoritom, kada je šišanje kose u pitanju. Pristaju gotovo svim damama i uvek su moderne.

10. Frizura srednje dužine sa dužim prednjim delom

Slojevita frizura srednje dužine sa dužim prednjim delom

Čak i sa malo razlike u dužini između prednjeg i zadnjeg dela ova frizura je moderna i elegantna. Probaj i nećeš se pokajati.

11. Kosa srednje dužine sa gustim opuštenim kovrdzama

Kosa srednje dužine sa gustim opuštenim kovrdžama

Kosi srednje dužine odlično pristaju lokne. Mogu biti razbarušene i uredno nameštene. Svaka lokna ima svoju ulogu. Posebno su lepe kada kosa ima prelive ili je šatirana, tada posebno dodju do izražaja. Najbolje je oblikovati ih difuzerom i namenskim kremama za lokne. Preporučujem upotrebu šampona i regeneratora za kovrdzavu kosu, ukoliko ti je kosa prirodno kovrdzava.

12. Kosa srednje dužine sa šiškama blago na stranu

Crna duga kosaOva ljupka frizura super izgleda sa mekanim šiškama blago pomerenim na stranu. Kosa je malo sa nežno uvijenim krajevima, a šiške izgledu daju moderan izgled.

13. Izrazito stepenasta kosa srednje dužine

Stepenasta kosa srednje dužine

Stepenasta frizura može biti šik, trendi i odlično stoji skoro svim tipovima i dužinama kose. Veoma jako naglašeni stepenovi su na vrhu glave veoma kratko ošišani i velika je razlika u dužinama između vrha glave i kose na dnu glave kod vrata. Ta velika razlika sa puno slojeva se zove ekstremno ošišana stepenasta frizura. Dužine kose je od brade pa do ramena i malo ispod ramena.

14. Frizura srednje dužine sa romantičnim talasima

Braon frizura srednje dužine sa blagim talasima

Ova frizura nikada neće izaći iz mode, a savršena je za žene koje su romantične. Predlog za stilizovanje – gornji deo kose prikačiti unazad i ostaviti nekoliko pramenova oko lica.

15. Frizura srednje dužine sa kratkim šiškama

Frizura srednje dužine sa kratkim šiškama

Sa ovim super kratkim šiškama dobićeš malo alternativni izgled. Treba ih odseći visoko iznad obrva, na pola čela da bi se dobio maksimalan efekat. Šiške je nephodno skraćivati na 2-3 nedelje.

16. Kosa srednje dužine u vintidž stilu

Kosa srednje dužine u vintidž stilu

Ovaj jedinstveni stil ima izrazito vintage osećaj, sličan frizurama koje su bile popularne još 1950-ih. Većina kose je ošišana na jednoličnu dužinu, dok duge šiške blago podeljene dodatno oblikuju lice.

17. Elegantna i ravna kosa srednje dužine

Elegantna i ravna kosa srednje dužine

Haidi Klum pokazuje da je ravna frizura sa šiškama super trendi izgled. Ovde je ključno da i frizer skrati šiške i kosu oko lica slojevito.

18. Kosa srednje dužine asimetrično šišana

Asimetricna riđokosa frizuraAko tražiš neobičan stil, možda bi trebalo razmisliti o ovom asimetričnom. Jedna strana je kraća od druge, dok se kose šiške spuštaju u duži deo na drugoj strani.

19. Frizura srednje dužine blago stepenovana

Plava frizura srednje dužine blago stepenovanaOvaj lep izgled postiže se skraćivanjem blagog stepena koji je malo samo kraći od konačne dužine. Sa šišanjem blagog stepena dobija se na volumenu i lepršavosti. Kosa je zanimljivija nego da je potpuno ravna. Gornji slojevi su uvijeni prema unutra, stvarajući laskav, obiman izgled.

20. Kosa srednje dužine sa mekanim talasima

Kosa srednje dužine sa mekanim talasimaOvde imamo stil srednje dužine sa izraženim mekim talasima. Kosa je ošišana na par centimetara ispod ramena. Talasi daju dodatni volumen kosi.

Nadam se da si se pronašla u nekoj od ovih frizura i da sam te dovovljno inspirisala da probaš nešto novo.🙂 Napiši komentar, volela bi da čujem tvoje mišljenje.

Ove godine su posebno popularne frizure sa maramom, nemoj propustiti da pogledaš  moderne ideje kako vezati kosu maramom.

Ukoliko imas problem sa opadanjem kose, evo kako prirodnim tretmamima možeš rešiti problem.

Najnovije

Komentari

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Preporuka

Najčitanije

Galerija preko 60 najmodernijih Paž/Bob frizura za različitu kosu i oblik lica

Ova frizura je šokirala društvo još 1909. godine, kada ju je prvi put kreirao poljski frizer Antoine de Paris u Francuskoj, i od tada...

Ideje za najlepše moderne kratke Pixie frizure

Kratke Pixie frizure su bezvremenske, klasične i vole ih  žene svih godina. Jednostavne su za održavanje, savršeni stil za žene koje su uvek u...

Hit boje za kosu koje ćeš obožavati ove godine

Odavno vlada mišljenje da ako žena želi da promeni imidž, treba početi od kose. Pored spektakularnih frizura koje ti mogu značajno promeniti izgled, boje...

Ako želiš da najnovije postove dobijas na email

Prijavi se upisom email adrese