Kako da odaberem venčanicu iz snova

Tvoja venčanica je jedan od najvažnijih detalja u organizaciji venčanja i njena kupovina može predstavljati pravu avanturu. Evo nekih stvari o kojima moraš da razmisliš prilikom odabira venčanice:

Kupovina venčanice mora biti zabavno iskustvo

Nažalost, mnoge mlade budu razočarane onda kada po prvi put idu da kupe svoju venčanicu. Zbrka oko zakazivanja, obilazak raznih butika, neprijatne prodavačice kao i haljine iz snova koje ne pristaju tvojoj građi i izgledaju užasno kada se isprobaju, mogu da učine da ta kupovina izgleda kao put u pakao.

Ostavi sebi dovoljno vremena za kupovinu haljine i u to uključi i zabavne elemente, kao što je, na primer, ručanje s prijateljicama u restoranu. Ako se ne osećaš potpuno ugodno u prisustvu krojačice u određenom butiku, nemoj oklevati da odeš odatle. Kupovanje venčanice predstavlja veliku investiciju i značajan događaj, pa se osoblje butika mora potruditi u tome da ti ugađa i učini da se osećaš vrednom pažnje. Iskusna krojačica će moći da ti kaže koji stil venčanice će najbolje pristajati obliku tvog tela, i ti ćeš možda tako i brže doneti svoju odluku, iako na venčanicu tog tipa nikada pre nisi ni pomislila.

Devojka proba venčanicu

Uklopi izgled venčanice u stil venčanja

Prilikom odabira venčanice razmisli o vrsti venčanja koje želiš da imaš. Koje godišnje doba si izabrala za održavanje venčanja? Da li će to biti formalna večera ili opuštena zabava na plaži? Da li ćete se venčati u nekoj bašti ili zgradi od istorijskog značaja? Ukoliko imate tematsko venčanje, možda će tvoja haljina morati da odgovara temi koju ste izabrali. Takođe, možeš i prvo da izabereš venčanicu, a onda u skladu sa njom da odabereš i temu samog venčanja.

Potrebno je da znaš kakva venčanica najbolje pristaje tvom telu

Postoji toliko mnogo različitih stilova i izgleda venčanice, tako da će se uvek naći ona haljina koja će baš tebi savršeno pristajati. Ono što je potrebno uraditi je odabrati haljinu koja će naglasiti ono što je najlepše na tvom telu, dok će istovremeno odvraćati pažnju od onih delova tela koje ne voliš baš mnogo. Zapamti ove ključne smernice:

  • Dugačke haljine u stilu „princeze“ će učiniti da kratke noge izgledaju duže.
  • Haljine sa spuštenim strukom će nadoknaditi to što ti je struk prirodno kratak.
  • Haljine sa V izrezom su vrlo dobre za žene sa većim grudima, zato što žene u njima dobijaju proporcionalniji i mršaviji izgled.
  • Ukoliko imaš manje grudi, dodatni detalji, kao i skupljeni materijal haljine na prsima će na tebi izgledati odlično.
  • Horizontalne linije šire telo, dok ga vertikalne linije produžavaju.

Nemoj pokušavati da ispod nagomilanih slojeva tkanine sakriješ delove tela koje ne voliš, zato što će to samo dodatno privući pažnju ljudi na njih a i zbog toga ćeš izgledati „kabasto“. Postaraj se i za to da venčanica ne otkriva previše, zato što ne želiš da tokom dana stalno proveravaš kako ti haljina stoji i da kasnije žališ zbog slika s venčanja na kojima nisi ispala lepo.

Mnoge mlade kupuju venčanice koje su im premale, zato što ubeđuju sebe da će uz pomoć raznih dijeta moći da ih obuku. Iako ćeš sigurno izgubiti nešto od svoje težine pre samog venčanja, verovatno nećeš moći da uđeš u manji broj haljine. Zato je bolje kupiti venčanicu koja ti odgovara po veličini, a kasnije planirati dodatna prekrajanja, ukoliko je potrebno praviti ikakve promene na haljini.

Devojka u venčanici

 

Odaberi onaj stil haljine koji je po tvom ukusu umesto stila koji je trenutno popularan

Ukoliko odabereš onaj stil venčanice koji je trenutno najmoderniji, možda nećeš izgledati najlepše na slikama i nećeš se zaista osećati kao prava nevesta. Umesto da biraš venčanicu najpopularnijeg izgleda, odaberi haljinu koju voliš i u kojoj ćeš se osećati prelepo. Bolje kreiraj sopstveni stil tako što ćeš uz venčanicu jednostavnog izgleda nositi odgovarajući nakit, cipele i druge modne detalje, nego da odabereš venčanicu „sa modnih pista“, a kasnije da žališ zbog tog odabira.

Izabrala sam za tebe nekoliko zanimljivih modela, možda će te baš neki od njih inspirisati i pomoći u izboru.

Devojka u bež venčanici golih ramena

Devojka u venčanici sa 3D cvećem

Devojka u beloj korset venčanici

Devojka u eloegantnoj bež venčanici

Devojka u romantičnoj bež venčanici golih ramena sa 3D cvetovima

Devojka u seksi paperjastoj venčanici sa dubokim šlicem sa strane

Devojka uromantičnoj sirena venčanici

Devojka u dugačkoj sirena beloj venčanici golih leđa

Devojka u beloj sirena venčanici V izreza

Devojka u venčanici sa karnerima na zadnjem delu

Devojka u venčanici grćkog stila

Devojke u romantičnim belim venčanicama V izrez/korset

Tri devojke u venčanicama

Tri devojke u nežnim, jednostavnim venčanicama

Devojke u seksi venčanicama sa dubljim dekolteom

Devojke u različitim modelima venčanica

Devojke u različitim venčanicama sa dubljim izrezom

Ćetiri devojke u romantičnim venčanicama

Pet devojaka u različitim venčanicama

Ćetiri devojke u romantičnim bež venčanicama

Srećno!

Najnovije

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Preporuka

Najčitanije

Galerija preko 60 najmodernijih Paž/Bob frizura za različitu kosu i oblik lica

Ova frizura je šokirala društvo još 1909. godine, kada ju je prvi put kreirao poljski frizer Antoine de Paris u Francuskoj, i od tada...

Hit boje za kosu koje ćeš obožavati ove godine

Odavno vlada mišljenje da ako žena želi da promeni imidž, treba početi od kose. Pored spektakularnih frizura koje ti mogu značajno promeniti izgled, boje...

Ideje za najlepše moderne kratke Pixie frizure

Kratke Pixie frizure su bezvremenske, klasične i vole ih  žene svih godina. Jednostavne su za održavanje, savršeni stil za žene koje su uvek u...

Ako želiš da najnovije postove dobijas na email

Prijavi se upisom email adrese