Kako rešiti kamen u bubregu prirodnim sredstvima?

Bubrezi su vrlo značajan organ, oni pomažu izbacivanje štetnih sastojaka iz organizma. Kamenje u bubrezima nastaje kada bubrezi nisu u stanju da obrade toksine na pravi način. Tada dolazi do kristalizacije neprerađenih minerala.

Sok od limuna, maslinovo ulje i jabukovo sirće protiv kamena u bubregu

Ovo je jedan od najučinkovitijih lekova za kamenje u bubregu. Kada osetite prve simptome, pomešajte 60 mililitara maslinovog ulja i 60 mililitara limunovog soka. Popijte sve odjednom, a nakon toga popijte i 350 mililitara vode. Pričekajte pola sata. Zatim iscedite sok od pola limuna u 350 mililitara vode i dodajte kašiku jabukovog sirćeta. Promešajte i popijte napitak. Kombinaciju limunovog soka, jabukovog sirćeta i vode pijte na sat vremena dok se bolovi ne smanje.

Uvin čaj protiv kamena u bubregu

Ovo je jedan od najpoznatijih prirodnih lekova za probleme s bubrezima i bešikom. Uvin čaj može umanjiti infekciju, pročistiti urinarni trakt i otkloniti bolove. Osobama koje pate od kamena u bubregu se preporučuje 500 mililitara uvinog čaja dnevno.

Rastavić protiv kamena u bubregu

Ovo je delotvoran lek protiv tegoba uzrokovanih kamenjem u bubrezima. Pijte dnevno oko 3-4 šoljice čaja da ublažiti bolove.

Sok od nara protiv kamena u bubregu

Seme i sok nara su još jedan delotvoran lek protiv kamena u bubregu.

Celer protiv kamena u bubregu

Celer je povrće koje odlično utiče na zdravlje bubrega i kompletnog urinarnog trakta. Možete ga dodati salati, piti čaj od celera ili koristiti kao dodatni sastojak u jelima.

Bosiljak protiv kamena u bubregu

Čaj od bosiljka ima pozitivan uticaj na zdravlje bubrega. Ukoliko imate probleme s kamenjem u bubrezima uzimajte dnevno jednu kašičicu mešavine soka od bosiljka i meda.

Izvor: Magazin zdravo

Najnovije

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Preporuka

Najčitanije

Galerija preko 60 najmodernijih Paž/Bob frizura za različitu kosu i oblik lica

Ova frizura je šokirala društvo još 1909. godine, kada ju je prvi put kreirao poljski frizer Antoine de Paris u Francuskoj, i od tada...

Ideje za najlepše moderne kratke Pixie frizure

Kratke Pixie frizure su bezvremenske, klasične i vole ih  žene svih godina. Jednostavne su za održavanje, savršeni stil za žene koje su uvek u...

Hit boje za kosu koje ćeš obožavati ove godine

Odavno vlada mišljenje da ako žena želi da promeni imidž, treba početi od kose. Pored spektakularnih frizura koje ti mogu značajno promeniti izgled, boje...

Ako želiš da najnovije postove dobijas na email

Prijavi se upisom email adrese