Brza i jednostavna punđa uz pomoć čarape (foto/video)

Iako ti se na prvi pogled može učiniti teško da ovo napraviš, pravljenje punđe uz pomoć čarape je jedna od najlakših i najbržih tehnika da napraviš frizuru za svaku priliku. Kejt Bosvort, Dženifer Lopez i Bijonse su nosile ovakve punđe na važnim dešavanjima, a njihov elegantni izgled ih čini prikladnim za sve situacije od izlaska na crveni tepih do odlaska u šetnju tokom vikenda. Zašto ne bi i sama isprobala ovu ideju!

Tri devojke sa visokim punđama

Neophodan materijal za pravljenje punđe

  • 1 čarapa
  • makaze
  • gumica za kosu i ukosnice

Pravljenje punđe pomoću čarape

Izaberi čarapu od tanjeg materijala, sličnu boji tvoje kose, mada ne mora da budu potpuno iste boje kao kosa. Izbegni čarapu u beloj ili jarkih boja, jer se ponekad može desiti da se čarapa može primetiti kroz pramenove kose, ali samo ukoliko je boja čarape lako uočljiva.

Prvi korak: Napravi krofnu od čarape i veži kosu u konjski rep

Punđa uz pomoć čarape - prvi korak

Odreži kraj čarape koji ide preko nožnih prstiju i prevrni preostali deo čarape (sa njegove unutrašnje strane ka spoljašnjoj strani) u oblik krofne. Stavi kosu u visoki konjski rep i zavežite je providnom gumicom.

Drugi korak: Stavi čarapu u obliku krofne na konjski rep, a zatim sve to lepo urolaj

Punđa uz pomoć čarape - drugi korak

Provuci rep kroz sredinu „krofne“ od čarape. Sada krajeve kose koliko je moguće pravilno urolaj oko „krofne“ i da pritom sakrij sve pramenove koji štrče. Potrebno je da rolaš rep celom dužinom – od krajeva do gumice.

Dok rolaš kosu oko čarape, potrudi se da je što je više moguće ravnomerno rasporediš svuda oko „krofne“.

Treći korak: Urolaj čarapu skroz do osnove konjskog repa

Punđa uz pomoć čarape - treći korak

Urolaj čarapu u obliku krofne skroz do osnove repa, zajedno sa kosom. Dok rolaš čarapu, stavljaj pramenove koji štrče ispod same „krofne“. Kada dođeš do kraja, odnosno do gumice, popuni „rupe“ na krofni (odnosno, mesta oko kojih kosa nije obmotana) tako što ćeš kosu (koja se sada nalazi u obliku punđe) blago „raširiti“ i time podjednako rasporediti duž celog obima krofne.

Četvrti korak: korišćenje ukosnica za pričvršćivanje kose

Pundja uz pomoć čarape - četvrti korak

Dovedi pramenove koji štrče u red tako što ćeš ih ukosnicama pričvrstiti oko osnove  frizure. Kako bi punđa izgledala „punije“, lagano povuci pramenove iz središnjeg dela punđe ka njenoj spoljašnjosti, a zatim ih i lepo namesti. Kada vučeš pramenove, vodi računa o tome da se oni ne izvuku u potpunosti iz same punđe, odnosno čarape u obliku krofne.

Punđa uz pomoć čarape - final

Svakako pogledaj i video kko bi ti ceo postupak bio još jasniji.

Sada si spremna da u elegantnom stilu prošetaš kroz grad!

Ukoliko si ljubitelj kose srednje dužine, obavezno pogledaj ove Moderne frizure srednje dužine za predstojeću sezonu.

Ove godine su posebno popularne frizure sa maramom, nemoj propustiti da pogledaš  moderne ideje kako vezati kosu maramom.
Ukoliko imas problem sa opadanjem kose, evo kako prirodnim tretmamima možeš rešiti problem.

Reference:
beautylish.com

Najnovije

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Preporuka

Najčitanije

Galerija preko 60 najmodernijih Paž/Bob frizura za različitu kosu i oblik lica

Ova frizura je šokirala društvo još 1909. godine, kada ju je prvi put kreirao poljski frizer Antoine de Paris u Francuskoj, i od tada...

Ideje za najlepše moderne kratke Pixie frizure

Kratke Pixie frizure su bezvremenske, klasične i vole ih  žene svih godina. Jednostavne su za održavanje, savršeni stil za žene koje su uvek u...

Hit boje za kosu koje ćeš obožavati ove godine

Odavno vlada mišljenje da ako žena želi da promeni imidž, treba početi od kose. Pored spektakularnih frizura koje ti mogu značajno promeniti izgled, boje...

Ako želiš da najnovije postove dobijas na email

Prijavi se upisom email adrese