Ideje za frizure: Plavi pramenovi

Mi žene, samo bi nešto da menjamo. Od garderobe do nameštaja, a ponekad bogme i posla, partnera. Srećom, najčešće pribegnemo promeni frizure i boje kose… niti je skupa, niti je trajna promena.

Ti se na promenu boje kose teško odlučuješ? Nema veze, pramenovi su za tebe prava stvar! Nijansiranjem možeš promeniti izgled svoje kose bez obzira na njenu osnovnu boju i dužinu, a posebna pogodnost je to što će zahvaljujući pramenovima tvoja kosa izgledati osveženo, bujnije i zdravije. S obzirom da su plavi pramenovi moj zaštitni znak, red je da malo detaljnije pišem o ovoj temi.

Pramenovi su idealan izbor ako ti je dosadila frizura. Osveži kosu ili je potpuno izmeni uz pomoć diskretnih ili potpuno otkačenih pramenova. Eksperimentiši sa različitim stilovima i nijansama, u skladu sa tvojim željama i ličnosti izaberi ono što ti najbolje pristaje i uopšte nije bitno da li je tvoja kosa smeđa, plava, crvena, kratka ili duga.

Plavi pramenovi na crvenkastoj kosi
Plavi pramenovi

[podelisliku idslike=1]

Plavi pramenovi su efektni i upečatljivi, jer kosu posvetljuju, ali imaju mnogo prirodniji efekat nego farbanje čitave kose. Uklapaju se i u ravnu kosu, kao i onu sa loknama.

Plavi pramenovi na plavoj kosi

Ako si prirodna plavuša, pramenovi par tonova svetliji učiniće da izgledaš kao da ti je kosa još više posvetlela od sunca. Svetlija nijansa tankih pramenova zlatnog sjaja osvežiće tamne, jednolične tonove i dati kosi volumen.

Prirodno plava kosa sa plavim pramenovima
Prirodno plava kosa sa plavim pramenovima

[podelisliku idslike=2]

Veoma je bitno da se plavi pramenovi rade na zdravoj kosi, jer isušuju vlasi, pa je neophodno da one budu u dobrom stanju.

Plavi pramenovi na smedjoj kosi

Smeđa boja kose je idealna za pramenove. Kosu u toplim smeđim tonovima možeš obogatiti svetlim pramenovima. Da bi kosa dobila volumen biraj pramenove koji su gotovo neprimetni i ravnomerno raspoređeni po čitavoj kosi.

Platinasti pramenovi na tamno smeđoj kosi možda neće izgledati potpuno prirodno kako bi izgledali na plavoj kosi, zato obrati pažnju na tonove i prilagodi boju pramenova svom tenu. Za tamno smeđu kosu sa plavim pramenovima, trebaće dosta izbeljivanja, zato budi oprezna.

Plavi pramenovi na smedjoj kosi daće ti elegantan i lep izgled. Razbij monotoniju, razigraj i osveži svoju frizuru.

Plavi pramenovi na smedjoj kosi
Plavi pramenovi na smedjoj kosi

[podelisliku idslike=3]

Od klasične boje meda, neodoljive karamel nijanse pa sve do upečatljive platinaste – žene obožavaju da se poigravaju svetlim nijansama. Za one koje ne žele previše rizikovati rešenje je nijansa svetlija od prirodne boje kose, a za one koje su u potrazi za pravom transformacijom idealan odabir je platinasta boja.

Tamno plava i svetlo smeđa kosa odlično idu uz svetlije pramenove sa zlatnim odsjajem. Kosa će ti izgledati kao da si slučajno dobila ovu kombinaciju dok si se sunčala na plaži.

Za njih je ključna stvar mesto na kosi gde su raspoređeni. Stručnjaci savetuju da se najsvetliji i najširi pramenovi stavljaju tako da uokviruju lice.

Plavi pramenovi na dugaćkoj smeđoj kosi
Plavi pramenovi na dugačkoj smeđoj kosi

[podelisliku idslike=4]

Pri korenu treba da budu tamniji i proređeniji a pri krajevima svetliji (nešto poput ombre-a samo malo suptilnije). Na taj način će sunce prirodnije osvetliti kosu.

Pramenovi treba da variraju u veličini i nijansi i treba zapravo da akcentuju vašu osnovnu boju, a ne da izgledaju dominantnije u odnosu na nju. Kada je u pitanju osnovna boja, budi sigurna da se tvoji pramenovi slažu sa tonom osnove.

Ako imaš toplu boju kao osnovu, onda bi trebalo da staviš toplije pramenove. Ako imaš hladniju osnovnu boju, onda bi tvoji pramenovi treba da budu bež ili boje peska. Ako ti je podloga neutralna, onda se odluči za jednu od ove dve opcije.

Plavi pramenovi na crvenoj kosi

Možda nisi razmišljala o tome, ali tvoja crvena kosa može izgledati zaista lepo i osveženo plavim pramenovima. Ukoliko ti je kosa tamnije crvena, svetli pramenovi će praviti prilično veliki kontrast, što daje izgledu ekstravaganstnost. Ukoliko želiš manji kontrast, onda biraj plave pramenova u karmela nijansi. Opcije su skoro beskrajne, zar ne?

Plavi pramenovi na crvenoj kosi
Plavi pramenovi na crvenoj kosi

[podelisliku idslike=5]

Ukoliko ti je osnovna boja kose u bakarnim nijansama, svetliji pramenovi će izgledati kao da se sunce probija kroz kosu. Ukoliko si spremna da u tmurnim danima poneseš sunce u kosi samo napred! Izgledaćeš sasvim sigurno zapaženo, predivno, i šta god da obučeš novi izgled kose će dodatno oplemeniti tvoju kombinaciju.

Plavi pramenovi na bakarno crvenoj kosi
Plavi pramenovi na bakarno crvenoj kosi

[podelisliku idslike=6]

Odaberi svoju crvenu boju u skladu sa tenom. Veoma je velika paleta crvenih boja za kosu. Tamnije crvene nijanse idu odlično uz tamniji ten, dok se bakarne nijanse sa plavim pramenovima savršeno slažu sa svetlijim tenom.

Nemoj propustiti da pročitaš sve o bojama za kosu koje su hit u 2020. godini.

Nemoj previše posvetljavati pramenove

Nemoj nikada raditi previše svetle pramenove koji se u potpunosti poklapaju sa tvojom bojom kože. Na taj način ćeš izgledati bledo i umorno. Trebalo bi uvek da se odlučiš za kontrast između boje tvoje kože i kose.

Naravno, previše kontrasta između tvoje osnovne boje i pramenova takođe ne dolazi u obzir. U skladu sa letnjim ili zimskim trendom osnovna boja kose može biti različita, postaraj se da tvoji pramenovi ne budu za više od tri nijanse svetliji u odnosu na podlogu jer ćeš tako izgledati kao da imaš štrafte po kosi.

Obavezno pročitaj i predloge za nijansiranje kose – pramenovi, ombre balajaž.

Plavi pramenovi na dugačkoj prelomljenoj kosi
Ne treba previše posvetliti pramenove

[podelisliku idslike=7]

Plavi pramenovi traže dodatnu negu kose

Tvoji zanosni plavi pramenovi su investicija pa bi prema njima trebalo da se odnosiš kao prema izvesnom blagu koje poseduješ. Za farbanje u plavo koristi se dosta visok procenat hidrogena koji može isušiti kosu. Zato vodi više računa o nezi kose. Ukoliko si i prirodno plava, sigurno ti je dlaka tanka, a samim tim i osetljiva. Koristi posebne preparate za negu plave kose, koji u sebi sadrže sastojke koji čuvaju pigment i ne dopuštaju tvojim nežnoplavim pramenovima da požute i dobiju veštačku boju.

Koristi hidrantne šampone sa vrlo malo sulfata, kao i šampone koji su bezbedni kada je u pitanju farbana kosa. Ređe peri kosu. Kada se feniraš ili peglaš kosu, uvek je pre toga pripremi stavljajući toplotnu zaštitu.

Preporučuje se stavljanje duboke hidrantne maske jednom nedeljno. Najbolje je da u te svrhe koristiš kokosovo ulje. Zagrej ga, a zatim ga nanesi na kosu i pusti da odstoji minimum 15 minuta, pa onda isperi. Što duže držiš to je bolje, ništa ne smeta i da prenoćiš sa njim na kosi.

Kada si na suncu nosi šešir, kapu ili maramu ili koristi proizvode koji imaju UV zaštitu. Sunce može da izbledi pramenove i samu boju kose. Slana morska voda i voda sa hlorom iz bazena takođe mogu biti opasni za tvoju šatiranu kosu. Pre ulaska u more ili bazen, stavi zaštitno ulje. Kada izađeš iz vode, isperi kosu svežom običnom vodom. Takođe, posebnu pažnju obrati na negu kose tokom zime.

Što se tiče obnavljanja, pramenove obnavljaj po potrebi. Kod prirodnih plavuša, izrastak verovatno nije jako upadljiv, pa je dovoljno šatiranje kose jednom u tri – četiri meseca. Naravno, veliku ulogu igra i stanje kose. Ukoliko ti frizer savetuje da sačekaš sa novim hemijskim tretmanom, obavezno ga poslušaj, jer to znači da je tvojoj kosi neophodan oporavak.

Pramenovi su lepi i efektni kako na dužoj kosi, tako i na paž/bob frizurama i na kratkoj kosi.

Nemoj propustiti da pogledaš ove Moderne frizure srednje dužine za predstojeću sezonu.

Za kraj, pogledaj našu galeriju i izaberi svoju kombinaciju:

Plavi pramenovi- nijansiranje
[podelisliku idslike=8]
Plavi pramenovi karamel nijansa
[podelisliku idslike=9]
Posvetljena smedja kosa
[podelisliku idslike=10]
Plavi pramenovi na tamnoj podlozi
[podelisliku idslike=11]
Plavi pramenovi sunce u bakarnoj kosi
[podelisliku idslike=12]
Plavi pepeljasti pramenovi
[podelisliku idslike=13]
Plavi pramenovi nijansiranje smedje kose
[podelisliku idslike=14]
Plavi pramenovi na bakarnoj pravoj kosi
[podelisliku idslike=15]
Plavi pramenovi karamel na smedjoj kosi
[podelisliku idslike=16]
Plavi pramenovi na bob frizuri
[podelisliku idslike=17]
Plavi pramenovi ombre na dugačkoj kosi
[podelisliku idslike=18]
Plavi pramenovi blako pposvetljena smedja kosa
[podelisliku idslike=19]
Plavi pramenovi na svetloj podlozi
[podelisliku idslike=20]
Plavi pramenovi kontrast na tamnoj kosi
[podelisliku idslike=21]
Plavi pramenovi na svetloj kosi srednje dužine
[podelisliku idslike=22]
Plavi pramenovi na svetloj dugačkoj kosi
[podelisliku idslike=21]
Plavi pramenovi na paž frizuri
[podelisliku idslike=22]

Ukoliko si ljubitelj kose srednje dužine, obavezno pogledaj ove Moderne frizure srednje dužine za predstojeću sezonu.

Ove godine su posebno popularne frizure sa maramom, nemoj propustiti da pogledaš  moderne ideje kako vezati kosu maramom.
Ukoliko imas problem sa opadanjem kose, evo kako prirodnim tretmamima možeš rešiti problem.

Najnovije

2 komentara

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Preporuka

Najčitanije

Hit boje za kosu koje ćeš obožavati u 2021. godini

Odavno vlada mišljenje da ako žena želi da promeni imidž, treba početi od kose. Pored spektakularnih frizura koje ti mogu značajno promeniti izgled, boje...

Galerija preko 60 najmodernijih Paž/Bob frizura za različitu kosu i oblik lica

Ova frizura je šokirala društvo još 1909. godine, kada ju je prvi put kreirao poljski frizer Antoine de Paris u Francuskoj, i od tada...

Ideje za najlepše moderne kratke Pixie frizure

Kratke Pixie frizure su bezvremenske, klasične i vole ih  žene svih godina. Jednostavne su za održavanje, savršeni stil za žene koje su uvek u...

Ako želiš da najnovije postove dobijas na email

Prijavi se upisom email adrese