Izaberi za sebe najlepšu nijansu plave kose

S obzirom da sam u životu prošla sve faze plave kose, od prirodne do izblajhane, osećam se veoma kompetentno da pišem o njoj. Tvoja kosa šalje poruku ljudima oko tebe, ona može da utiče na tvoje raspoloženje. Dokazano je da se plavuše, a naročito nakon farbanja, osećaju živahno, podmlađeno, glamurozno, sexy.

Laka, svetla i predivna, plava kosa je primamljiva boja koju većina žena pokuša da ponese bar jednom u svom životu. Od nje se ne odustaje lako. Sigurno si čula za onu izreku – jednom plavuša- uvek plavuša.

Danas je, zahvaljujući napretku u bojama za kosu, pronalaženje prave nijanse plave vrlo jednostavno. Takođe, kad ti dosadi nijansa koju trenutno imaš, lako možeš da je zameniš drugom, jer je tako veliki izbor plavih boja da iznova i iznova možeš biti drugačija, nova ti. Predstavljam ti opcije plavih nijansi, tako da možeš da odabereš onu koja baš tebi pristaje.

Plavokose devojke
Nijanse plave kose

[podelisliku idslike=1]

I sama sam probala različite nijanse plave boje. Shvatila sam da je najbitnije prilikom odabira odgovarajuće nijanse, uzeti u obzir boju tena ali i boju ociju i možda pre svega prirodnu boju kose jer će ona biti osnova za svaku boju u koju odlučiš da se ofarbaš.

Svetlo plave nijanse 

Ova boja je savršena za prirodne plavuše. Svetloplave boje mogu biti nežne, ženstvene i upečatljive istovremeno. Ako imaš svetliju kožu i svetle oči, plave ili zelene, ove boje će biti pravi pogodak.

Platinasto plava boja kose

Platinasto plava je jedna od najsvetlijih nijansi plave i izgleda najbolje uz svetao ten. Boja je takođe naročito upečatljiva kada je uparena sa svetlo plavim očima i stvara „ledeni“ efekat. Merilin Monro je ikona ove savršene plave boje.

Platinasto plava boja kose
Platinasto plava boja kose

[podelisliku idslike=2]

Pepeljasto plava boja kose

Slična poput hladne nijanse platinasto plave, pepeljasto plava ima sivi ili pepeljasti ton. Ova svetla boja najbolje izgleda uz svetao ten i sa svetlim bojama očiju, kao što su plava, zelena i svetli lešnik. Ako već imaš svetloplavu kosu, možeš brzo postići ovaj izgled kroz balajaž. Ukoliko imaš tamniju kosu, prelazak može potrajati duže, a možeš i ostaviti koren tamniji.

Pepeljasto plava boja kose
Pepeljasto plava boja kose

[podelisliku idslike=3]

Srebrno plava boja kose

Srebrno-plave nijanse kose su hladne, oštre i moderne. Kao dramatična verzija pepeljasto plave, srebrna plavuša je savršena kada želiš da napraviš upečatljiv izgled koji će sigurno privući pažnju. Ovi odvažni tonovi najbolje se dopunjuju sa svetlim tenom i plavim ili zelenim očima. Međutim, ako imaš malo tamniji ten ili smeđe oči, bilo bi dobro da kombinuješ malo tamnijie plave tonove.

Srebrno plava boja kose
Srebrno plava boja kose

[podelisliku idslike=4]

Prirodno plava boja kose

Prirodna plava kosa je osmišljena da izgleda kao da si rođena sa njom. Poznata još kao „bejbi plava“, najbolje se postiže mešavinom svetlijih i tamnijih nijansi istog tona. Prirodno plava boja kose može dobro ići uz svaku boju tena ako izabereš odgovarajuće nijanse. Uz svetliji ten svaka nijansa će ti pristajati, a za tamniji ten izaberi tamnije nijanse.

Prirodno plava boja kose
Prirodno plava boja kose

[podelisliku idslike=5]

Srednje plave nijanse

Dok svetloplave boje kose, koje sam do sada navela, idu uz pretežno svetao ten, srednje plave boje pružaju odličnu opciju. Dovoljno je svetla da bude nesumnjivo plava, ali dovoljno tamna da obezbedi dodatni kontrast tvojoj koži. Srednje blistave nijanse su savršene za dame sa crvenkastim nijansama kose.

Zemljano plava boja kose

Zemljano plava nijansa kose je srednje tonirana plava boja i kombinuje se sa bojama pšenice ili „prljavim- zemljanim“ nijansama. Boja je savršena za srednje tonove kože i ima prekrasnu prirodnu privlačnost. Ove nijanse dobro idu sa bilo kojim bojama očiju, pa je dobra opcija za dame sa očima boje lešnika ili smeđim očima.

Zemljano plava boja kose
Zemjano plava boja kose

[podelisliku idslike=6]

Zlatno plava boja kose

Zlatno plava kosa je divna multi-tonska boja. Sa nijansama od maslaca i zlata do meda. Zlatno-plava kosa je topla i izgleda prirodno. Boja izgleda najbolje kada je uparena sa bojama očiju od svetlih do srednjih tonova, kao što su svetlo plave i zelene.

Zlatno plava boja kose
Zlatno plava boja kose

[podelisliku idslike=7]

Medeno plava boja kose

Medeno plava boja je prijatno topla plava boja. Svetli ton je savršen za one koji imaju srednje tonove boje kože i najbolje se postiže ako prirodno imate tamno plave ili svetlo braon korenove. Medena boja takođe izgleda fantastično sa tamnijim bojama oka, jer njena toplina ima sposobnost da očima donese sjaj.

Medeno plava boja kose
Medeno plava boja kose

[podelisliku idslike=8]

Peščano plava boja kose

Peščano plava kosa je prilično bogata nijansama plave boje sa suptilnom toplinom. Najbolja je uparena sa svetlijim tonovima koji imaju žućkast podton, ova boja je savršena ako želiš blago zamagljene nijanse. Ako imaš i plave oči, još je bolje.

Peščano plava boja kose
Peščano plava boja kose

[podelisliku idslike=9]

Ticijan-smeđe plava kosa

Ticijan-smeđe plava kosa je veoma privlačna, bogata i topla boja. Nijansa je slična kao kod bakarnih i crvenkastih nijansi, ali ima više narandžaste/žute boje umesto crvene boje. Ova jedinstvena boja može da se primeni za bilo koji ten, ali izgleda posebno dobro sa srednjim tonovima. Ticijan-smeđe plava takođe može biti odličan način za prelazak iz svetlo plave u tamniju nijansu.

Ticijan-smeđe plava kosa
Ticijan-smeđe plava kosa

[podelisliku idslike=10]

Bakarno plava boja kose

Bakarno plava kosa je živopisna plava boja koja sadrži kestenjaste podtonove. Bogata i topla boja savršena je za srednje boje tena i duboke plave i svetlo smeđe oči. Ova lepa boja je takođe odličan način za dame sa tamnom kosom koje žele da predju u svetliju boju.

Bakarno plava boja kose
Bakarno plava boja kose

[podelisliku idslike=11]

Ružičasto plava boja kose (Golden rose, blorange)

Ružičasto plava kosa je vrlo topla nijansa plave. Istaknutim crvenkastim / braon tintonovima, ružičasto plava izgleda skoro kao nijansa za zalazak sunca. Laka, topla boja ima tendenciju da izgleda najbolje sa svetlim tonovima kože i svetllijim bojama oka. Lako se postiže ako je tvoja kosa već svetle boje, ova lepa boja može se dobiti primenom crvenih tonova sa mekom plavom bazom.

Ružičasto plava boja kose
Ružičasto plava boja kose

[podelisliku idslike=12]

Tamno plave nijanse

Danas plava kosa pristaje svima, ne samo ženama svetle puti. Ako imaš srednji, maslinasti ili tamni ten, možeš postati plavuša, sve što treba da uradiš je da izabereš tamnu nijansu.

Tamno ružičasto-plava boja kose

Kao i redovne plave boje, ružičasto plava takođe može imati različite nijanse. Tamno ružičasto plava može pružiti odličnu alternativu redovnoj ružičasto plavoj nijansi. Ova plava ima tamnije nijanse i odgovara srednjim tonovima kože.

Tamno ružičasto plava boja kose
Tamno ružičasto plava boja kose

[podelisliku idslike=13]

Cherry plava boja kose

Cherry plava kosa ima bogatu crvenu ili „Cherry“ (trešnja) nijansu. Još živahnija i tamnija boja od ružičasto plave, cherry plava je upadljivija, manje prirodnog izgleda. Savršena za srednje tonove kože i smeđe ili lešnik boje očiju. Ovu boju možeš dobiti ako dodaš trešnja crvenu boju umirujućim plavim nijansama.

Cherry plava boja kose
Cherry plava boja kose

[podelisliku idslike=14]

Karamel plava kosa

Karamel plava boja kose pripada negde između svetlo plave i zlatno braon. Karamel plava je topla, tamna nijansa. Ova boja može izgledati dobro uz bilo koji ton kože, ali se čini najprirodnijim sa srednjim i tamnim tenom. Boja se može kreirati počevši od tamne, zlatno plave baze, dodavanjem mekih smeđih svetlih i bež tonova.

Karamel plava boja kose
Karamel plava boja kose

[podelisliku idslike=15]

Čokoladno-plava boja kose

Čokoladno plava boja kosa je mešavina smeđih i plavih tonova. I tamnije i hladnije nego zlatne, karamela plave boje, čokoladno smeđa kosa najbolje izgledaju sa srednjim tonovima kože i tamnim ili svetlim bojama oka. Medjutim, pravom kombinacijom svetlih ili tamnih nijansi plave i braon, ova boja se može podesiti da odgovara svima.

Čokoladno plava boja kose
Čokoladno plava boja kose

[podelisliku idslike=16]

Crna kosa sa plavim krajevima

Crna kosa sa plavim krajevima je jedna od najupečatljivijih boja kose. Dramski izgled je idealan za dame sa svetlim tenom i tamnim očima, ali ih može nositi bilo ko. Izgled može biti kreiran sa ombre tehnikom, dubinskim farbanjem ili tehnikom prosvetljivanja.

Crna kosa sa plavim krajevima
Crna kosa sa plavim krajevima

[podelisliku idslike=17]

Ombre varijanta

Ombre je jedan od najvećih trendova u bojenju kose poslednjih godina. Savršen za premošćavanje jaza između smeđih i plavih boja, ombre počinje tamije i prelazi u mnogo svetliju boju. Iako ova boja može izgledati sjajno sa bilo kojom bojom tena i očiju, ona najbolje odgovara ženama sa srednjim ili maslinastim tonovima kože i tamnim očima.

Ombre-plava kosa
Ombre-plava kosa

[podelisliku idslike=18]

Nemoj propustiti da pročitaš sve o bojama za kosu koje su hit u 2020. godini.

Kako odabrati pravu nijansu plave kose

  • Razmisli o tome kakv izgled želiš da napraviš sa plavom kosom. Plavi pramenovi su odličan izbor kada ne želiš potpunu promenu boje kose, već ti je cilj da osvežiš svoju frizuzu.
  • Obavezno uzmi u obzir boju svojih očiju i boju kože kako bi odabrala savršenu nijansu.
  • Ako si prirodna plavuša, pokušaj da ostaneš bliska svojoj prirodnoj nijansi, istakni je kombinacijom bliskih nijansi.
  • Svetliji i tamniji tonovi daju prelepu definiciju plavoj kosi.
  • Održavanje boje je od suštinskog značaja da tvoja plava kosa izgleda fantastično.
  • Izaberite dobrog frizera koji ce te ofarbati.

Obavezno pročitaj i predloge za nijansiranje kose – pramenovi, ombre balajaž.

Ukoliko si ljubitelj kose srednje dužine, obavezno pogledaj ove Moderne frizure srednje dužine za predstojeću sezonu.

Ove godine su posebno popularne frizure sa maramom, nemoj propustiti da pogledaš  moderne ideje kako vezati kosu maramom.
Ukoliko imas problem sa opadanjem kose, evo kako prirodnim tretmamima možeš rešiti problem.

Najnovije

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Preporuka

Najčitanije

Galerija preko 60 najmodernijih Paž/Bob frizura za različitu kosu i oblik lica

Ova frizura je šokirala društvo još 1909. godine, kada ju je prvi put kreirao poljski frizer Antoine de Paris u Francuskoj, i od tada...

Ideje za najlepše moderne kratke Pixie frizure

Kratke Pixie frizure su bezvremenske, klasične i vole ih  žene svih godina. Jednostavne su za održavanje, savršeni stil za žene koje su uvek u...

Hit boje za kosu koje ćeš obožavati ove godine

Odavno vlada mišljenje da ako žena želi da promeni imidž, treba početi od kose. Pored spektakularnih frizura koje ti mogu značajno promeniti izgled, boje...

Ako želiš da najnovije postove dobijas na email

Prijavi se upisom email adrese