Da li je kratka kosa – „Pixie“ frizura, pravi izbor za tebe – predlog frizura

Kratke frizure su uvek moderne i mladalačke. One ne ostavljaju nikoga ravnodušnim, a najkraća i po mnogima najhrabrija ženska frizura je takozvana „Pixie frizura“.

Kratka „Pixie“ frizura
Kratke „Pixie“ frizure

[podelisliku idslike=1]

Kažu da žena kada zaželi promenu prvo menja frizuru. Pisala sam o paž/bob frizurama, koje su izuzetno popularne i kojima žene često pribegavaju kada žele da skrate kosu, a nisu dovoljno hrabre da naprave radikalnu izmenu i ošišaju se baš kratko. Međutim, ako si spremna i želiš baš kratku frizuru, onda je ovaj tekst za tebe.

Postoje različite varijante Piksi/Pixie frizure. Posebno je vole mlade i aktivne devojke koje žele da izgledaju elegantno, atraktivno i moderno. Dobra kratka frizura mora biti tako ošišana da izgleda dobro u prirodnoj formi, pre nego što je oblikuješ.

Kratke zenske frizure
Kratka kosa treba izgledati dobro i pre oblikovanja

[podelisliku idslike=2]

Kratka kosa ne stoji svakoj ženi. Zapravo, vrlo kratka kosa odlično stoji malom broju žena koje za nju imaju pravi izgled i neophodni stav. Preporučujem da prvo proveriš jesi li među srećnicama kojima ova frizura odgovara!

Da li imaš pravi oblik lica za kratku frizuru?

Svoju frizuru treba da odabereš u skladu sa oblikom lica. Ako imaš duguljasto lice trebalo bi da odabereš frizuru koja će ti vizuelno proširiti lice, pa je dobar izbor neka od paž/bob frizura, dužine do brade, fenirana tako da stvara blage talase. Ako imaš okruglo lice, najbolje ćeš izgledat sa kosom nešto kraćom od dužine brade, a poželjno je da izbegavaš dužinu klasičnog boba, jer se može desiti da ti stoji poput kacige.

Da li imaš lepa ramena, dugačak vrat i definisanu bradu?

Ako imaš kratak vrat, podbradak i široka ramena, kratka frizura ti najverovatnije neće stajati, pa još jednom preporučujem neku od paž/bob frizura, o kojima sam pisala. Za kratku frizuru su potrebna lepa ramena, dugačak vrat i definisana brada.

Kratka kosa lepa ramena i vrat
Proveri da li je kratka kosa pravi izbor za tebe

[podelisliku idslike=3]

Da li si vitka?

Visoke dame s viškom kilograma koje svoju kosu ošišaju na kratki pixie bi mogle vrlo lako izgledati neproporcionalno jer im, naspram tela, nedostaje volumena na glavi. Pixie frizura će najbolje stajati djevojkama vitke građe, bile one niskog ili visokog rasta.

Imaš li pravu teksturu kose za ovu frizuru?

Nije svaka kosa stvorena za kratke frizure. Vrlo tanka i retka kosa će imati najviše koristi od kratke frizure koja će joj dati potrebni volumen, dok bi kovrdžava kosa mogla izgledati prevolumizirano i teško će se oblikovati ako je suviše kratka.

Devojke sa kratkim frizurama
Kome stoji kratka kosa?

[podelisliku idslike=4]

Imaš li pravu ličnost za kratku kosu?

Složićeš se da naša kosa podsvesno reflektuje našu ličnost. Kao što sam već pisala, nije neobično da posežemo za radikalnim promenama frizure kad želimo nešto da menjamo i kad prolazimo i kroz velike životne promene. Šišanjem kose mnoge od nas bi se mogle osetiti ogoljeno i nesigurno, upravo zato što nam kosa daje iluziju sigurnosti i zato što dugu kosu vežemo za pojam lepote i ženstvenosti. Ako si hrabra, kratka kosa je pravi izbor za tebe ali ako nisi sigurna u promenu dužine kose, daj sebi vremena da još malo razmisliš pre nego što bude prekasno.

Imaš li dovoljno novca za održavanje kratke kose?

Imaj na umu da ćeš zbog nove, kraće frizure, mnogo češće ići kod frizera. Za razliku od duge, kratku kosu je potrebno stilzovati kako ne bi izgubila formu pa u svom budžetu planiraj trošak za mesečne posete frizeru.

Da li si zaista sigurna da želiš kraću kosu?

Imati kratku kosu je lepo ali kada je jednom ošišaš, čeka te dugi, najčešće višegodišnji povratak u stadijum duge kose. Ako si i dalje malo nesigurna u svoj izbor, ne donosi odluku da skratite kosu samo zato što ti treba neka promena, već kosu šišaj postepeno, kako bi se privikla na promenu. Preporučujem da pogledaš paž/bob frizure kao prelaznu varijantu do kratke kose.

Ukoliko si pozitivno odgovorila na pitanja čestitam ti! Znači kratka kosa je zaista pravi izbor za tebe!

Sledeći korak je da odabereš kratku frizuru koja ti savršeno pistaje. Iskusni frizer prilagodiće moderne kratke frizure tvom licu. U zavisnosti od toga da li imaš okruglo, ovalno ili izduženo lice, stajaće ti različite frizure.

U nastavku pogledaj predloge za kratke frizure koje ćeš prosto obožavati 🙂 Na tebi je samo da odabereš frizuru po svojoj meri!

Pixie frizure sa dužim pramenovima

Pixie frizure sa dužim pramenovima
Pixie frizure sa dužim pramenovima

[podelisliku idslike=5]

Pixie frizura sa dužim pramenovima je odličan izbor izmedju kratkog boba i pixie frizure. Stil je dovoljno kratak da stvori dramatičan izgled, ali dovoljno dug da zadrži svoju ženstvenu privlačnost. Dodatna dužina prednjeg dela pixie frizure, čini da se uokviri lice i doprinosi omekšavanju kompletnog izgleda.

Kraće Pixie frizure

Kraće Pixie frizure
Kraće Pixie frizure

[podelisliku idslike=6]

Šišanje kose na kratko može biti ozbiljna odluka, pogotovo ako si navikla na dugačke pramenove. Ovako kratka kosa je hrabar potez koji će dramatično promeniti tvoj izgled. Ako odlučiš da skratiš kosu, možda ćeš dobiti najlepšu frizuru koju si ikada imala. Ovaj stil će ti osvežiti lice i popraviti raspoloženje.

Kraće Pixie frizura sa šiškama

Kraće Pixie frizure sa šiškama
Kraće Pixie frizure sa šiškama

[podelisliku idslike=7]

Šiške daju pixie frizurama dodatnu dozu ženstvenosti. Najbolji efekat se postiže dužim šiškama koje su fazonirane na stranu.

Asimetrične Pixie frizure

Asimetrične Pixie frizure
Asimetrične Pixie frizure

[podelisliku idslike=8]

Asimetrija pixie frizurama dodaje dozu ženstvene dužine a ukupan stil je kratak i stepenovan – duga sa jedne strane i kratka sa druge strane. Asimetrično šišanje najbolje izgleda kada se kombinuje sa dubokim bočnim razdeljkom kako bi se osiguralo da težište bude na vrhu.

Pixie frizure kratko podšišane

Pixie frizure kratko podšišane
Pixie frizure kratko podšišane

[podelisliku idslike=9]

Pixie frizure delimično šišane mašinicom su jedan od najnovijih trendova. Sasvim kratka kosa je bila rezervisana za dečake, medjutim ovakvo šišanje je sada popularno i cool za žene. Izaberite između obrijane jedne strane (asimetrično šišanje), obrijanog donjeg dela ili potpunog šišanja mašinicom.

Kako stilizovati Pixie frizure

Mnoge žene veruju da, kada jednom ošišaju kratko kosu, postoji samo jedan način da nose tu frizuru ali to nije istina. Postoji mnogo načina da se promeni izgled frizure. Bez obzira da li ideš u kancelariju, na sastanak ili na nedeljno okupljanje, uvek postoji način stilizovanja frizure u skladu sa tvojim potrebama.

Stilizovanje kratke prave kose

Stilizovanje kratke prave kose
Stilizovanje kratke prave kose

[podelisliku idslike=10]

 • Nakon pranja kose lagano nanesi zaštitu od toplote na krajeve kose.
 • Feniraj kosu koristeći okruglu četku manjeg prečnika. Koristi četku da ispraviš kosu od korena, dok se feniraš lagano uvijaj krajeve kako bi dodala oblik.
 • Kompletirajte izgled frizure tako što lagano prodjete peglom preko pramenova.

Stilizovanje kratke kovrdžave kose

Stilizovanje kratke kovrdžave kose
Stilizovanje kratke kovrdžave kose

[podelisliku idslike=11]

 • Posle sušenja peškirom osuši kosu difuzerom. Tako ćeš dobiti efekat vetra u kosi.
 • Kada kosu u potpunosti osušiš, koristi figaro kako bi definisala kovrdže i stvorila volumen kod korena.
 • Završi tako što ćeš istisnuti malo gela/ulja na ruke i lagano prstima proći kroz kosu i/ili izgužvati krajeve kose.

Stilizovanje pixie frizure – Efekat neuredne kose

Stilizovanje pixie frizure - Efekat neuredne kose
Stilizovanje pixie frizure – Efekat neuredne kose

[podelisliku idslike=12]

 • Operi kosu i prosuši peškirom.
 • Nanesi rukama gel ili penu za kosu.
 • Uključi fen i rukama oblikuj kosu kako bi izgledala „neuredno“.

Stilizovanje pixie frizure sa kosom zabačenom unazad

Stilizovanje pixie frizure sa kosom zabačenom unazad
Stilizovanje pixie frizure sa kosom zabačenom unazad

[podelisliku idslike=13]

 • Nakon pranja nanesi lagano volumizator na vlažnu kosu.
 • Feniraj kosu velikom četkom na gore i unazad. Da bi postigla bolji volumen, okreni glavu na dole i tako suši kosu u korenu.
 • Za kraj stavi malo gela na prste i prolazi rukama kroz kosu na gore, onako kako želiš da izgleda tvoja frizura.

Zaključak

Ako razmišljaš o kratkoj kosi najpre utvrdi sledeće:

 • Da li imaš pravi oblik lica za kratku frizuru?
 • Da li imaš lepa ramena, dugačak vrat i definisanu bradu?
 • Da li si vitka?
 • Imaš li pravu teksturu kose za ovu frizuru?
 • Imaš li pravu ličnost za kratku kosu?
 • Imaš li dovoljno novca za održavanje kratke kose?
 • Da li si zaista sigurna da želiš kraću kosu?

Ukoliko si pozitivno odgovorila na ova pitanja, nudim ti veliki izbor kratkih „Pixie“ frizura, na tebi je samo da izabereš.

Ukoliko ipak ne ispunjavaš ove preporučene kriterijume, imam rešenje i za tebe. Pogledaj veliki izbor paž/bob frizura o kojima sam pisala i odaberi onu koja će savršeno pristajati baš tebi.

Ukoliko još uvek nisi spremna za ovako drastičnu promenu frizure, preporučujem ti da pogledaš ove Moderne frizure srednje dužine za predstojeću sezonu.

Nemoj propustiti da pročitaš sve o bojama za kosu koje su hit u 2020. godini.

Ukoliko si plavuša, onda izaberi za sebe najlepšu nijansu plave kose, ili osveži svoju boju plavim pramenovima.

Nemoj zaboraviti da je kosu potrebno negovati, bez obzira na dužinu.

Vidimo se kod frizera!

Za kraj, pogledaj pixie frizure poznatih dama

Pixie frizura Rihanna
Pixie frizura Rihanna

[podelisliku idslike=14]

Pixie frizura Emma Watson
Pixie frizura Emma Watson

[podelisliku idslike=15]

Pixie frizura Halle Berry
Pixie frizura Halle Berry

[podelisliku idslike=16]

Pixie fruzura Anne Hathaway
Pixie fruzura Anne Hathaway

[podelisliku idslike=17]

Pixie frizura Charlize Theron
Pixie frizura Charlize Theron

[podelisliku idslike=18]

Pixie frizura Keira Knightley
Pixie frizura Keira Knightley

[podelisliku idslike=19]

Pixie frizura Tyra Banks
Pixie frizura Tyra Banks

[podelisliku idslike=20]

Pixie frizura Sharon Stone
Pixie frizura Sharon Stone

[podelisliku idslike=21]

Pixie frizura Dannii Minogue
Pixie frizura Dannii Minogue

[podelisliku idslike=22]

Pixie frizura Miley Cryus
Pixie frizura Miley Cryus

[podelisliku idslike=23]

Pixie frizura Katy Perry
Pixie frizura Katy Perry

[podelisliku idslike=24]

Pixie frizura Natalie Portman
Pixie frizura Natalie Portman

[podelisliku idslike=25]

Pixie frizura Jessie J
Pixie frizura Jessie J

[podelisliku idslike=25]

Pixie frizura Zendaya
Pixie frizura Zendaya

[podelisliku idslike=26]

Pixie frizura Agyness Deyn
Pixie frizura Agyness Deyn

[podelisliku idslike=27]

Pixie frizura Robin Wright
Pixie frizura Robin Wright

[podelisliku idslike=29]

Pixie frizura Audrey Tautou
Pixie frizura Audrey Tautou

[podelisliku idslike=30]

Pixie frizura Halsey
Pixie frizura Halsey

[podelisliku idslike=31]

Pixie frizura Jamie Lee Curtis
Pixie frizura Jamie Lee Curtis

[podelisliku idslike=32]

Preporučujem da pogledaš predloge za nijansiranje kose – pramenovi, ombre balajaž.

Ukoliko si ljubitelj kose srednje dužine, obavezno pogledaj ove Moderne frizure srednje dužine za predstojeću sezonu.

Ove godine su posebno popularne frizure sa maramom, nemoj propustiti da pogledaš  moderne ideje kako vezati kosu maramom.
Ukoliko imas problem sa opadanjem kose, evo kako prirodnim tretmamima možeš rešiti problem.

Izvor: Magazin Zdravo

Najnovije

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Preporuka

Najčitanije

Galerija preko 60 najmodernijih Paž/Bob frizura za različitu kosu i oblik lica

Ova frizura je šokirala društvo još 1909. godine, kada ju je prvi put kreirao poljski frizer Antoine de Paris u Francuskoj, i od tada...

Ideje za najlepše moderne kratke Pixie frizure

Kratke Pixie frizure su bezvremenske, klasične i vole ih  žene svih godina. Jednostavne su za održavanje, savršeni stil za žene koje su uvek u...

Hit boje za kosu koje ćeš obožavati ove godine

Odavno vlada mišljenje da ako žena želi da promeni imidž, treba početi od kose. Pored spektakularnih frizura koje ti mogu značajno promeniti izgled, boje...

Ako želiš da najnovije postove dobijas na email

Prijavi se upisom email adrese